TYSTNADSRETREAT

Tystnadsretreat – tre dagar
 
Stillhet är en av våra essenser här på Kärra Ashram och ett par gånger om året kliver Ashramet in i tystnad.
 
Nu är det tillfälle för årets första. Under tre hela dagar kommer vi att guida dig i tystnaden.
 
Varför tystnad?
Vår hjärna är programmerad för en stor och viktig uppgift, att relatera och att få oss att överleva. Den gör inte någon skillnad på om vi är jagade av en tiger eller om grannen för oväsen. Stressreaktionen i kroppen är samma i båda fallen.  I och med vår uppväxt och vårt samhälle är vi matade med tankar mest hela dagarna. Det talas om ca 60000 tankar per dag som ofta befinner sig i framtiden eller i dåtiden.
Under tystnad får vi chansen att bevittna tankarna utan att tvinga oss till att sluta tänka, snarare acceptera och ödmjukt vila i det som är. I många fall slappnar hjärnan tillslut av och vi kan uppleva en helt annan rymd i oss, där tankar minskar och vi återkommer allt mer till att vara i nuet. Vi kan nu känna en naturlig och inneboende glädje eller ett djupare tillstånd av välbefinnande. Att känna välbefinnande är ett mer naturligt tillstånd än något annat.
 
Upplägg
-               Dag 1 kommer vi att främst bevittna våra tankar
-               Dag 2 bevittnar vi främst våra känslor
-               Dag 3 lägger vi mer fokus på kroppen. Kroppen bär alla minnen fån vårt liv och i vissa fall kommer den visa sin smärta eller glädje först när allt annat fått uppmärksamhet.
 
Det kommer att vara fina dagar där du kan landa med dig själv. Vi kommer att guida meditationer, sitta i tystnad, göra tacksamhetceremonier, lyssna på musik och dansa, vara ute i den vackra naturen. Den som vill kan bada.
 
Retreatet är till för den som vill lyssna närmare på sitt inre och återkomma mer till nuet. Inga förkunskaper krävs.
 
Vi startar på eftermiddagen kl 15- 17 med en introduktion, därefter går vi in i tystnad. Schema med tider kommer att sitta uppe i entrén och vi kommer att använda en bjällra för väckning och för samlingar. Mobiltelefoner lämnas in till oss kl. 17 och det är fint om ni lämnar våra telefonnummer till nära och kära så att ni är nåbara.
 
Tips är att ta med sig en egen klocka för att hålla kolla på tider om man befinner sig utanför tomten. 

Varmt och ödmjuk välkomna till oss,
Dinesh & Linda Adesh & Kärra Ashram Team 
 
Har du frågor är det bara att mejla eller ringa oss, tel 072-2511770 eller 070-5894300
 
Om oss
Dinesh började sitt liv som entreprenör men brände senare ut sig. Detta ledde till att han har sökt efter att må så bra som möjligt i livet. Han har gått flertalet terapeutiska utbildningar, även inom yoga och nutrition. Meditation har varit ett av hans viktigaste verktyg för att må bra och har lett flertalet tystnadsretreat genom åren.
 
Linda Adesh har flera gedigna utbildningar inom andlighet, terapi, coaching, ledarskap, yoga och meditation med sig. Hon ger sessioner och håller retreats inom andlighet och läkning. Hon har också deltagit under långa tystandsretreat. Hon delar här med sig av sina kunskaper genom hennes varma och personliga sätt.